Constructorul german BMW, a început asamblarea celui mai proaspăt model din gamă, noul Seria 8 Coupe. Primul exemplar deja a coborât de pe banda rulantă a uzinei din Dingolfing, în modernizarea căreia bavarezii au investi câteva sute de milioane de euro.

Noul Seria 8 Coupe, a debutat în premieră la mijlocul lunii iunie a anului 2018. Automobilul construit pe o platformă modulară a primit un șasiu fully-controlled și o suspensie adaptivă. Modelul va oferi două motorizări, prima dintre care este reprezentată de un motor V8 Twin-turbo de 4.4 litri volum capabil să ofere 530 de cai putere, iar a doua presupune un propulsor diesel de 3.0 litri volum care va dezvolta 320 CP. Ambele versiuni vor fi echipate cu un sistem de tracțiune integrală.

Pe parcurs, gama de versiuni a modelului Seria 8, va fi completată de un Gran Coupe cu patru portiere, o decapotabilă și o versiune de performanță ///M, care va oferi circa 600 de cai putere.

Primele exemplare al lui BMW Seria 8 Coupe vor începe a fi comercializate în luna noiembrie a anului 2018. La moment prețurile nu sunt afișate de oficialii germani.